Jan Willem Boissevain is projectmanager en adviseur met meer dan 30 jaar ervaring in verandertrajecten binnen de publieke sector. Hij adviseert overheden over strategische vraagstukken, business transformatie en implementatie. Zijn persoonlijke drijfveer is het vergroten van het lerend vermogen tussen bedrijven en overheid. Het delen van zijn ervaringen en lessen die daaruit kunnen worden geleerd is de basis voor de trainingen die hij verzorgt voor bestuurders, managers en inkopers van de overheid, met altijd een levendige component over integriteit. Jan Willem heeft opleidingen verzorgd voor de Rijksacademie, de PBLQ Leergang, de ABD en NL Digital. Als opiniemaker publiceert hij regelmatig, o.a. op het platform van iBestuur.

Vanuit consultancybedrijf CMG (en haar erfopvolgers) heeft hij ruim twintig jaar een grote diversiteit aan opdrachten uitgevoerd bij ministeries, gemeentes en uitvoeringsorganisaties, waaronder het opstellen van de Handleiding Euro Implementatie Overheid en management van het Rijksbrede programma P-direkt. Daarna werkte hij acht jaar voor softwareleveranciers, waarbij hij overheidsorganisaties ondersteunde met agile werken en digitale transformatie. Zo heeft hij voor DICTU de dienstverlening van RijksZaak helpen ontwikkelen. Hij werkt nu bij adviesbedrijf DiVetro en heeft onder andere adviesopdrachten voor UWV Gegevensdiensten en Justid uitgevoerd. Per 1 februari 2023 is hij werkzaam als Senior Strategisch Adviseur in de directie Strategie & Cyber Security van DICTU. Zijn kennis en ervaring van ICT-ontwikkelingen zet hij in binnen de overheid, waarbij hij zich met name richt op de aansluiting tussen de (veranderende) business behoefte en IT-ontwikkelingen.

CV van Jan Willem Boissevain

Bericht delen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *